Netersel delft onderspit in eerste derby

In de eerste derby van het seizoen heeft VV Netersel nipt verloren tegen Hulsel. De bezoekers namen zondag alle punten mee naar huis. Na het eind van de wedstrijd, die bol stond van strijd en matig voetbal, stond er een 0-1 eindstand op het scorebord. Tom Roest was de matchwinner met de enige goal in de eerste helft. Netersel had in de tweede helft het overwicht maar wist de enkele kansen niet om te zetten in een doelpunt.

In de rommelige eerste minuut hadden beide teams al de mogelijkheid om op voorsprong te komenStef Roijmans van Hulsel en Robbie van Beek hadden beide aanzienlijke kansen. Hulsel kwam in de 12e minuut op voorsprong door een intikker van Tom Roest. Stef Roijmans snelde voorbij de verdediging van Netersel en legde de bal panklaar voor Tom Roest. Het vervolg van de eerste helft was redelijk in evenwicht. Hulsel liet het spel aan Netersel en hoopte er met snelle combinaties uit te komen. Beide teams gingen rusten met een 0-1 tussenstand.

Netersel probeerde na rust Hulsel verder onder druk te zetten en opzoek te gaan naar de gelijkmaker. Naarmate de tweede helft vorderde nam aan beide kanten de strijd toe en werd het voetbal minder. Met enkele wissels probeerde Netersel een gelijkmaker te forceren. Hulsel bleef in deze periode op de been. In de laatste fase van de wedstrijd werd tot tweemaal toe een appèl van hands genegeerd door de scheidsrechter. Een hectische slotfase met een laatste poging op de gelijkmaker werd door Hulsel afgewimpeld.

Netersel had op basis van de tweede helft wellicht recht op een punt. Hulsel komt met deze overwinning op gelijke hoogte met Netersel. Volgende week mag Hulsel op bezoek bij BES en moet Netersel aantreden in de volgende derby tegen Hoogeloon