Netersel verliest nipt van HMVV

Op een prachtige nazomerdag heeft VV Netersel nipt verloren van HMVV met 1-2. De bezoekers namen in een spannend duel de drie punten mee naar Hooge Mierde. Netersel had op basis van enkele goede mogelijkheden tegen het eind van de wedstrijd wellicht meer verdiend. Naast de drie doelpunten trok de scheidsrechter maar liefst 9 kaarten waarvan enkele zeer twijfelachtig waren.

In een gelijk opgaande eerste helft had HMVV een licht overwicht. Dat leidde echter niet tot concrete kansen voor de bezoekers.

HMVV kwam in de tweede helft vrij snel op voorsprong door Ron Janssen. Door het slecht weg werken van de bal door de defensie van Netersel kon Janssen in scoringspositie worden gebracht. De topscoorder van HMVV schoot deze bal beheerst binnen.
Niet veel later deed Netersel iets terug. Een corner van links viel stil voor de goal. Gijs van Hintum was er als de kippen bij om deze bal in het doel te schieten voordat iemand de bal kon wegwerken. Vanaf de gelijkmaker werd de wedstrijd harder en probeerde de scheidsrechter de wedstrijd in bedwang te houden. Door enkele discutabele gele kaarten en vreemde beslissingen haalde de leidsman echter bij beide partijen het bloed onder de nagels vandaan.

Rond de 65e minuut maakte Ron Janssen opnieuw een treffer en achteraf ook de winnende. Hij kopte een voorzet knap binnen. Na de goal ging Netersel op zoek naar de gelijkmaker. Door enkele goede kansen via Martijn Michiels, Ad Schellekens en Robbie van Beek stond er bijna 2-2 op het scorebord. Een hectische slotfase met eenrichtingsverkeer richting de goal van HMVV leverde ook niets op.

Al met al een spannende en aantrekkelijke wedstrijd met veel strijd.