Netersel geeft wederom de winst uit handen

Net als in de wedstrijden tegen Reusel Sport en HMVV heeft Netersel alle punten in de slotfase van de wedstrijd uit handen gegeven. In Netersel sloegen De Raven in blessuretijd toe en wonnen met 1-3. In de 88e, toen de stand nog gelijk stond, kreeg Netersel aanvaller Gijs van Hintum een levensgrote mogelijkheid om de winnende goal binnen te kegelen. In blessure tijd strafte De Raven geklungel achterin bij Netersel genadeloos af met twee snelle aanvallen. Daarmee staat Netersel wederom met lege handen.

De toeschouwers waren amper gesetteld toen de eerste goal van de middag viel. Al na 40 seconde was het Luuk van de Sande die compleet vrij kon binnenschieten na goed voorbereidend werk van Robbie van Beek. Via diverse kansen had Netersel tot meerdere malen de score kunnen verdubbelen. Dezelfde Luuk van de Sande kopte na 15 minuten spelen op de paal. Het spel golfde de eerste helft erg op en neer en ook de Raven kregen enkele goede kansen via Joerdi Coppens en Stef Willems.

Na rust sloop bij Netersel de slordigheid in de ploeg en gaf daarmee het initiatief weg. Na enkele minuten werd dit ook uitgedrukt in de score. Een voorzet van Joerdi Coppens kon vrij worden binnengeschoten door Rob van Schijndel. Netersel probeerde hierna iets meer terug te doen en op zoek te gaan naar een nieuwe voorsprong. Het niveau bleef echter onder de maat, waardoor de wedstrijd enigszins dood leek te bloeden. Lange tijd moest het publiek het doen met enkele halve kansen aan beide zijden. Netersel leek nog recht te hebben op een penalty, maar de scheidsrechter zag in tegenstelling tot alle overige aanwezigen, dat de overtreding buiten het strafschopgebied werd gemaakt. In de slotfase kreeg Gijs van Hintum nog een levensgrote kans om Netersel weer op voorsprong te zetten. De Raven kwam echter goed weg, omdat de keeper toevallig op de goede plek stond, werd de bal van dichtbij recht in zijn handen geschoten. De wetten van het voetbal bleken voor Netersel weer eens onverbiddelijk. Als je zelf niet scoort doet de tegenstander het. In de laatste minuut van de officiële speeltijd gaf laatste man Jaap Waalen ongelukkig een te korte terugspeelbal op de keeper. Joerdi Coppens was er als de kippen bij om deze fout af te straffen, 1-2. Netersel probeerde nog iets terug te doen, door extra offensief te gaan voetballen. De Raven strafte dit echter volwassen af en maakte er in blessuretijd nog 1-3 van. Rob van Schijndel tekende voor zijn tweede van de middag, door een snelle counter af te ronden.

Al met al een zeer matige wedstrijd van Netersel, waardoor ze wederom met lege handen blijven staan. In de komende wedstrijden zullen er punten gepakt moeten worden om aansluiting te houden bij de middenmoot.