Netersel laat naast Hapert (Verslag VV Hapert)

Na een vrij weekend, maar met een halve midweekse bekerwedstrijd in de benen, was het dit weekend weer gewoon vol aan de bak voor de competitie. Bij winst op Netersel zou Hapert de onderste regionen even kunnen verlaten. klik hier voor de foto`s

Fel aan de wedstrijd beginnen was afgesproken en dat was ook zichtbaar. Hapert begon gretig en dat had al heel snel resultaat. Op de linkerflank was het Jeroen van Heertum die heel goed doorging. Hij veroverde de bal en gaf die strak en laag voor. Mark van Heertum stond bij de tweede paal klaar om de bal hoog in het doel te schieten; 1-0 in de eerste minuut. Een betere start kon de thuisploeg zich niet wensen. Met de wind tegen probeerde Hapert over de grond op te bouwen. Na ruime een kwartier spelen was het opnieuw raak voor Hapert. Op rechts was het de goed spelende Rein van Engelen die met een steekbal Mark van Heertum weg stuurde. Mark vond de jarige Jordi Huijbregts die zich dit cadeautje niet liet ontnemen. Binnen 20 minuten met 2-0 voor komen was een ongekende luxe voor Hapert. En met die luxe kon het maar moeilijk omgaan, zo bleek in de rest van de wedstrijd. Al voor rust kwam Netersel langzaam maar zeker beter in de wedstrijd. Zonder daarbij echte kansen te creëren.

In de 2e helft had de thuisploeg de wind in de rug, maar dat was enkel letterlijk zo. Qua spelbeeld had het zeker de wind tegen. Steeds minder werd er voor voetballende oplossingen gekozen en steeds vaker werd de lange bal gezocht. Op zich nog te verklaren met de wind in de rug, maar met de ballen werd nagenoeg niets gedaan. Alle afvallende ballen waren voor Netersel en de bezoekers beleven er in geloven. Tot grote kansen kwam het aanvankelijk niet, maar nadat er al een goal wegens buitenspel werd afgekeurd, was het Harm van der Heijden die in de 80e minuut goed reageerde op een diepe bal. De uitlopende Bas Brekelmans kwam te laat en de aansluitingstreffer was een feit. Met nog 10 minuten op de klok ging Netersel er nog eens voor zitten. Met veel strijd, lange ballen en gevaarlijke voorzetten maakte ze het Hapert moeilijk. In de slotminuut werd hun strijdlust beloond en was het Gijs van Hintum die een voorzet bij de tweede paal tot doelpunt promoveerde. Netersel geloofde even dat het zelfs nog meer kon krijgen maar het bleef bij het 2-2 gelijke spel.

Een gelijk spel waaraan Hapert een kater over houdt. Het heeft in de tweede helft helemaal niets meer gecreëerd en misschien moet het daarom wel blij zijn dat de treffers van Netersel zo laat vielen, anders had een verlies er zeker in gezeten.