Ruime eerste thuisoverwinning Netersel

VV Netersel heeft voor het eerst dit seizoen de drie punten in eigen huis gehouden. In de gure herfstwind werd VV Riethoven met 4-1 verslagen. Door deze overwinning stijgt Netersel twee plekken en houdt daarmee aansluiting met de middenmoot. De verschillen zijn, net als in de Eredivisie, bijzonder klein waardoor Netersel de komende weken zich beter kan vestigen in de middenmoot.

Robbie van Beek was in de eerste helft de gevierde man. Met twee goals had hij een belangrijk aandeel in de 3-1 ruststand. Na een openingsfase van tien minuten waarin Netersel meteen op zoek ging naar de openingstreffer zakte het niveau terug. Het was de dertigste minuut toen Robbie van Beek de openingstreffer maakte. Na een steekpass van Hidde Engwerda omspeelde hij de keeper en tikte de 1-0 binnen. Net voor rust verdubbelde van Beek de marge met een mooie lob over de keeper van Riethoven. Nog geen minuut later schoot aanvoerder Coen van Bree van Riethoven een afgeslagen corner knap binnen. In de blessuretijd van de eerste helft herstelde Koen Wenting de marge met een rake penalty.

Net na rust kon Robbie van Beek zijn hattrick completeren, maar hij verzuimde om de afgemeten voorzet  van Gijs van Hintum binnen te schieten. In de loop van de tweede helft werd de sfeer grimmiger en werden diverse pittige overtredingen gemaakt. Een kwartier voor tijd gooide Niels Daniels de wedstrijd op slot. Een voorzet van Jaap Waalen viel over de verdediging van Riethoven en zette daarmee Daniels compleet vrij voor de goal. Dit buitenkansje werd koelbloedig benut.

Al met al een verdiende overwinning voor Netersel. Zoals in de voorbeschouwing van de Trompetter werd belicht won Netersel naderhand ook de derde helft. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen ZSC uit Westerhoven die momenteel de lantaarn draagt.